Digitalt Arbeid

Vi startet dette semesteret med å opprette et eget domene som vi skulle legge ut blogginnlegg på. Hver uke skulle vi legge ut noe nytt om et tema vi fikk. Dette innlegget skal handle om hvordan jeg jobbet digitalt med blogg.

For hvert innlegg bruker jeg flere ulike plattformer og programmer for å finne mer informasjon om tema. Naturligvis søker man gjennom google sin søkemotor for å finne relevant informasjon. Youtube blir også flittig brukt. Der kan man høre på anerkjente personer snakke om temaer man skal skrive om.

https://unsplash.com/photos/cckf4TsHAuw

  Sosiale Medier

Sosiale medier er man innom flere ganger om dagen, og ofte flere ganger i timen. Man bruker altså mye tid på de forskjellige plattformene. Som blant annet Snapchat, Instagram, LinkedIn og facebook. Hovedsakelig bruker man disse til å kommunisere med andre og i større grupper. Man får opp artikler som andre deler, som gjør at man hele tiden har noe å holde seg oppdatert på. På denne måten får man hentet informasjon systematisk fra flere fronter, det mest interessante og det nyeste på en effektiv måte.

LinkedIn

Fra første skoledag på høyskolen har vi blitt oppfordret til å bruke LinkedIn. Dette er en bra plattform for å danne seg et nettverk digitalt, og i tillegg gjøre seg synlig for arbeidsgivere. Dette oppnår man ved å dele innlegg som andre legger ut og at man følger andre som vil legge merke til din LinkedIn profil. Gjennom en fullstendig å god Profil kan man da gjøre seg attraktiv, og man kan få forespørsel om ulike jobber på markedet.

Kort Oppsummert

For min egen del synes jeg det har vært lærerikt å skrive blogg, og en spennende måte å jobbe på. Litt vemmelig i starten å måtte publisere noe på egen nettside som andre kan leses av andre, men som har blitt en vane sak etter hvert. Gjennom å skrive blogg lærer man også å bli mer skeptisk til kildebruk, hva som er gode kilder og hvilke kilder man må være mer skeptisk til. Så får tiden vise om blogging gir mersmak etter hvert etter kurset med Arne Krokan er forbi.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *