Kommunikasjonsplattformer

Sosiale kommunikajonsplattformer

Dette blogginnlegget tar utgangspunkt i eksamens oppgaven i digital markedsføring del 2 om sosial kommunikasjon. Blogginnlegget tar for seg sosiale kommunikasjonsplattformer som er mest relevant for dyreparken i Kristiansand for å nå kommunikasjonsmål og hvorfor.

Kommunikasjons strategi funger best dersom innhold, budskap og utførelse bygger på samme fundament. Det gjelder å ta gode valg for å bygge en merkevare. Bevisstgjøring på kommunikasjon med omverdenen er nødvendig. I Adferd ligger oppbygging av organisasjonens omdømme, ved god kommunisering og en virksomhets evne til å etablere sterke relasjoner til omverdenen.

Sosiale medier er i dag de mest relevante plattformene for spredning av kommunikasjon. Så å si alle bruker smarttelefoner som gjør at de fleste i samfunnet blir eksponert for ulike tilbud og informasjon. På plattformer som facebook, Twitter, Instagram og Snapchat som anses som de største sosiale medier plattformene vil man kunne spre reklame som er relevant og kan treffe målgrupper og eventuelt nye målgrupper. Allerede eksiterende målgrupper følger gjerne dyreparkens profiler og dermed enkelt og nesten kontinuerlig knytter et nærere forhold til dyreparken.

Kommunisering på disse sosiale plattformene vil ved riktig bruk ha stor effekt på markedsføring. Sosiale medier kan anses som en gullgruve for en bedrift som opplever suksess på disse plattformene. Det gir Dyreparken mulighet til å kommunisere direkte og til mange mennesker og blant annet engasjere, informere, bygge tillit og ikke minst selge produktet eller tjenesten sin. 

I tillegg brukes tv som en kommunikasjonsstrategi. I en dokumentarserie om dyreparken får man et innblikk i hverdagen til dyrene og driften i dyreparken og får en usminket og autentisk forståelse av hvordan livet fortoner seg bak fasaden i landets største dyrepark. Dette er også en form for kommunikasjon som vekker engasjement hos for eksempel småbarnsfamilier og dyreinteresserte.

Vi vurderer tre faktorer når vi utformer en kommunikasjonsplattform.

Innsikt – som handler om å vise folk faktiske forhold innad i parken. Informasjon om status, målgrupper og informasjon om kundereisen.

Utvikling – forteller om kjernen i vår merkevare og definerer egen identitet

Synliggjøring – hvordan er vår kanalmiks. Hvilke kanaler som satses på og hvordan formuleres budskapet.

POST-modellen

POST-modellen er et systematisk verktøy for å bygge en oversiktlig og effektiv strategi på sosiale medier, altså et strategisk rammeverk. T (Techknology) i POST-modellen handler om å finne hvilke sosiale kanaler man skal ta I bruk. Det gjør det lettere å finne hvilke kommunikasjonsplattformer som man ønsker å benytte for å oppnå det man ønsker i en kommunikasjons plan, dersom man har målene, målgruppene og strategien på plass.

Kilder:

1 en tanke om “Kommunikasjonsplattformer”

  1. Hei Eirik!
    Så bra skrevet om de sosiale kommunikasjonsplattformene. Du har en god struktur og lengde på teksten. Bra at du henviser til kilde når du bruker bildet. Du kunne gjerne hatt med et bilde til, for å gjøre teksten enda litt mer spennende 🙂 Ellers veldig bra jobba. Lykke til i modul 3 og 4!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *