Growth Hacking

I dette innlegget skal forklare hva growth hacking er og nytten av det. Du vil markedsføre din business, men du har ikke like stort budsjett som dine konkurrenter. Hva burde du gjøre?

https://unsplash.com/photos/MdexOj4D-MU

Growth hacking kan forklares som en hyppig eksperiment prosess, der du kontinuerlig endrer deg innen egen markedsføring, for å vokse fortere. Det fine med growth hacking er at det involverer alle kanaler i den bedrift. Ikke bare markedsføring, men også Produktet, prosjektering og salg. Tradisjonell markedsføring handler om å skaffe trafikk på for eksempel en nettsiden og derfra kan designere, utviklerne og selgere ordne resten. For å vokse kjappere må disse jobbe sammen. For å beskrive det enda mer spesifikt er det et tankesett for å finne ut hvordan din bedrift skal kunne vokse på en kostnadseffektiv måte. En growth hacker analyserer, måler og tester ulike strategier for å kunne nå vekstmålene som er satt. 

Eksempel:

Dropbox, da de startet satset på google annonser. Deres produkt kostet et sted mellom 40-50 kr, men det kostet dem godt over tusen lappen for å tilegne seg kunder. Dette ble aldri vellykket, i forhold til der de er i dag. Derfor begynte de å belønne eksisterende kunder med ekstra lagringsplass, dersom brukerene vervet nye brukere til plattformen. I tillegg til at brukere også begynte å oppgradere lagringsplassen. I 2009 vokste selskapet fra rundt 3 millioner kroner til 500 millioner kroner i 2016.  de økte også synligheten betraktelig i sosiale medier ved å gi den samme fordelen til brukere som koblet til Facebook og deres Twitter konto.

AARRR-modellen

AARRR-modellen beskrives som et viktig område innen growth hacking for en nettbutikk. (Medium)

Acquisition – Å få folk til finne selve nettbutikken. Dette er ofte “typiske” digitale markedsføringsaktiviteter som SEO, SEM, blogging, annonser i sosiale medier og digitale medier, influencere osv.

Activation – Å gi et godt førsteinntrykk av nettbutikken hvor besøkende skjønner hva som selges når de ankommer siden. Besøkende skal få en aha-opplevelse når de kommer til nettbutikken din.

Retention – Å sørge for at kunder forblir kunder. Sørge for at besøkende og kunder kommer tilbake til nettbutikken, selv om de har kjøpt eller ikke.

Revenue – Å sørge for at det er enkelt å betale for produkter og registrere seg i nettbutikken. Brukeropplevelsen i betalingsprosessen er kritisk for enhver nettbutikk.

Referral – Legge til rette for at det er enklere for kunder å anbefale nettbutikken eller et produkt fra nettbutikken til sine venner.

En vekststrategi går ut på å bruke AARRR-modellen for å peke på vekstområder og aktiviteter som du bør utføre for å skape vekst.

Kilder:

https://medium.com/inligo/growth-marketing-hva-er-det-de2d8d044078

https://www.inc.com/adam-heitzman/6-growth-hacking-successes-that-catapulted-business-success.html

1 en tanke om “Growth Hacking”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *