Starte nettbutikk for første gang

Dart Galleri

De siste månedene har min eksamens gruppe jobbet med å starte en nettbutikk, noe jeg i dette innlegget skal skrive mer om. Det å få i oppgave å lage en nettbutikk på skolen, hørtes for min del spennende ut og ikke minst morsomt ut. Først og fremst er det lærerikt, og endelig noe annet enn bare teori oppgaver. Da min gruppe skulle sette seg ned å faktisk jobbe med dette, fant vi fort ut av at det kreves mer arbeid enn det vi så for oss. Jeg skrive litt om startfasen, veien frem til lansering og tiden etter. Vi har nå en helt funksjonell nettbutikk med flere produkter.

https://dartgalleri.com/products/blue-boy-canvas

planlegging

Vårt første møte var mye brainstorming, altså hva vi skal selge, hvorfor og til hvem. Relativt kjapt ble vi enige, og bestemte oss for å gå all in og lekte videre med gode ideer vi kunne tilføre nettbutikken vår. Navn på nettbutikk ble raskt bestemt av et kreativt team, og herfra følte vi at vi var ordentlig i gang med prosjektet. Hvordan skal man skaffe produktet og hvordan skal det produseres kan sikkert for mange være en utfordring. vi bruker dropshipping via printful og en grafisk designer for å designe nettbutikk og lage bildene vi selger.

https://www.youtube.com/watch?v=4ZUxyaBfngA

Første oppgave på eksamen handler om nettopp dette. Velge et produkt. I tillegg til å reflektere over konkurransebildet og planlegge hvordan vi tenker å håndtere logistikk, markedsføring og kundeservice.

I tillegg til dette måtte vi også legge opp en digital strategi og plan for videre jobbing. Vi var absolutt klare for en spennende og læringsrik tid i vente. Til tross for korona tiden løste vi dette på en bra måte. Ved en god planlegging har vi fått jobbet kontinuerlig med eksamensoppgaven.

Det tekniske

Startfasen var en optimistisk fase for oss. Kanskje naturlig, ettersom man håper å skape noe genialt som alle vil ha. For våres det skulle dette være digital kunst. Altså kule bilder på veggen for å ¨freshe¨ opp ett hvert rom i hjemmet, og kanskje spesielt for studenter, som ofte har et stramt budsjett. Det er ikke dyr kunst vi selger, men laget av en grafisk designer som også har hjulpet oss med logo og design på nettbutikken.

Vår første utfordring var det tekniske, og sette oss inn i hvordan alt fungerte. vi brukte mye tid på dette, og sette opp de riktige innstillingene for vår shopify nettbutikk. Dette var også vår største utfordring, men vi følte at ting falt fortere på plass etter vi hadde lært det tekniske på shopify, og klart å sette opp selve nettsiden. Neste fase var å ferdig stille den, finne ut hvordan vi skal markedsføre den og når vi skal vi lansere den.

https://dartgalleri.com/products/boyy-on-canvas

Report to Basecamp

Imellom tiden har vi lært mer om OKR og skrevet diverse blogg innlegg som en del av modulen e-varehandel. Vi har snakket en del sammen om OKR, og vi mener at det er et fint verktøy å bruke. Det kan motivere gruppen til å nå delmål som vi har satt oss og samtidig oppdatere oss på hvordan vi ligger an i prosessen. Hver fredag skulle hver gruppe gi en status oppdatering på sin OKR i basecamp. Erfaringen ved bruken av OKR for denne oppgaven er nyttig har vi konkludert med.

For å markedsføre nettbutikken har valgt sosiale medier, naturligvis. Vi har opprettet en Instagram of Facebook profil for å gjøre oss synlige og ¨hype¨ opp nettbutikk frem til lanseringen. vi postet innlegg om lansering og viste frem noen av produktene som man kunne handle. Med hensikt om å skape trafikk i nettbutikken og at folk kunne melde seg på nyhetsbrevet.

Etter lanseringen

perioden etter lansering handlet mest om å følge med på google analytics, å se hvordan trafikken er på nettbutikken samt poste nye innlegg på sosiale medier. Uavhengig av resultatet hva tallene viser, kan vi som gruppe gå god for at det har vært en av de mest lærerike eksamens oppgavene vi har hatt på skolen. Nettopp på grunn av det praktiske arbeidet og at man faktisk gjennomfører en oppgave uten å bare skrive om den. Vi tror også at dersom vi eller en av oss ønsker å lage en egen nettbutikk ville prosessen og arbeidet skje mye mer effektivt og profesjonelt. anseringen

Kilder:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *